Ta hensyn til hvilken hund du har.

  1. Kle hunder som fryser med en gang det blir kaldt.
  2. Tilpass aktivitet etter type hund.
  3. Bruk potesokker eller potevoks ved behov. På kalde dager eller tur langs saltede veier.
  4. Går man på saltede veier bør potene vaskes godt og tørkes etter tur.
  5. Ikke la håret mellom tredeputene bli for langt, så det dannes isklumper
  6. Hold klørne korte, det hjelper for hundens grep på glatt føre og gir mindre fare for skader
  • Hold hunden unna frostvæske! Dette smaker søtt og er meget giftig.
  • Dersom hunden begynner å vise tydelige tegn på å bli nedkjølt mens man er på tur ved å bli urolig, kvine, skjelve eller lete etter steder å unngå kulden bør man komme seg hjem fortest mulig. Har man en liten nok hund er det lurt å bære den inntil kroppen.
  • Hunden trenger ikke å gå lange turer, når det er på det kaldeste. Gi dem en mental oppgave inne og begrens turen til det nødvendige.

Husk at mange sykdommer som astma og gikt kan forverres når det er kaldt ute. Ta hensyn til hunden!
Valper

Mange valper har pels som er dårlig tilpasset klimaet her. Dette gjelder spesielt valper, som er født på sensommer, høst eller vinter. I det kalde vinterhalvåret vil ikke valpens pels være varm nok. Dekkhår må vokse ut i full lenge og underullen må være tykk og varmende. Valper mangler hår på magen, og fryser lett.

Valper under 6 mnd kan ikke regulere kroppstemperaturen. Når temperaturen går under 0, eller det blåser kaldt, er det lurt med litt ekstra beskyttelse, selv på de korte turene.Tørk valpen godt og hold den varm til den er helt tørr i pelsen. Når det er kaldt ute, kan det være lurt å ha på et varmedekken i bilen, samt at liggeunderlaget er helt tørt.

Dersom hunden ikke vil ut er det sannsynligvis en hundetype som tåler kulden dårlig. Utelukk medisinske årsaker. Da må man legge til rette for at hunden i det minste kommer seg ut på do. Det kan være lurt å måke bort snøen der hunden pleier å gå på do. Slutter hunden å si ifra at den må på do, setter man opp faste tider. Morgen, kveld og en gang eller to i mellom.

Ikke krev eller kommander at hunden skal sitte eller ligge på kaldt underlag. Har du noen gang prøvd å satt deg med naken bakende på kaldt underlag, da vet du hvor kaldt og smertefullt det er. Det er ulovlig å forlate hund bunnet eller ute i hundegård uten tilstrekkelig ly og varme. Dette er krav mattilsynet har satt for hunder som oppholder seg ute over lengre tid. Hunder som fryser, kan pådra seg urinveisinfeksjon, forfrysninger og kan få dårlige assosiasjoner til å oppholde seg utendørs. Dette igjen kan skape et problem vedrørende dorutiner.

Raser med korte snuter kan risikere å dra kald luft ned i lungene. De kan derfor ha problemer med å opprettholde normal kroppstemperatur.

Ingen liker å fryse, kle hunden, selv om den bare er ute 5 minutter.