Med over 20 års jobberfaring fra hotellbransjen, blant annet hotellåpning i 2000 for Quality hotell i Sarpsborg og tre andre hoteller, tok Marit Bjørnland i fjor et nytt steg som nyansatt daglig leder for iSarpsborg i august i fjor.

– Jeg har alltid hatt jobben som livsstil, og har lett for å bli veldig engasjert i jobben min. Blir jo motivert av alt som lar seg gjennomføre, samtidig som jeg er typen som ikke tar et nei for et nei, smiler Marit Bjørnland.

– Med hektiske arbeidsdager, så er trening en annen side av livet mitt som er rekreasjon for meg. Det er der jeg henter påfyll, til å gyve på med nye spennende oppgaver.

Jobben som daglig leder i et forholdsvis nyetablert byselskap krever mye av Marit Bjørnland og hennes tre medarbeidere. De har mange oppgaver, men opplever samtidig at det går over all forventning for å få folk med. Samtidig vil Bjørnland berømme kommunen, de er en god samarbeidspartner for iSarpsborg, og de hadde ikke klart å få til alt de gjør uten kommunen.

– For meg har det vært flott med muligheten til å være med å utvikle min egen by og egen bykommune. Det å få være med å gjøre en forskjell betyr mye for meg, sier Bjørnland.

– iSarpsborg er jo et samarbeidsprosjekt med alle i Sarpsborg, og et resultat av selskapene Sarpsborg Turist, Sarpsborg sentrumsforening og Sarpsborg2016 som ble slått sammen. Og med en avstemning der det ble avgjort at navnet skulle være iSarpsborg, der i`en står for inkluderende, har det hele vært en eneste opptur.

– Dessuten er vi evig takknemlige for alt næringslivet bidrar med, og for alle henvendelser fra fra folk generelt som vil bidra. Det å møte slik positivitet hele veien når vi jobber så hardt som vi gjør, er veldig motiverende.

 

Fakta

Navn: Marit Bjørnland
Alder: 52
Aktuell med: 1000 – årsjubileumet med programslipp 23. november
Bosted: Sarpsborg sentrum
Kommer fra: Vokst opp på Lande

Favorittsted i Sarpsborg?
– Sentrum, spesielt med alt som skjer i Kulås. Så vil jeg gjerne fremheve mangfoldet vårt, fra skjærgården i Skjeberg til det mer typiske Østfoldlandskapet i Trøsken.

Hva slags bil kjører du? 
– en sort Ford Fiesta (vurderer absolutt Elbil etterhvert.

Kaffe eller te?
– Begge deler. Ja, for det er lov å si.

Favorittmat?
– Lever veldig sunt, så jeg foretrekker sunn og lett mat. Fisk, skalldyr og salat.

…og hva drikker du til maten? 
– Vann

Hvor går drømmeferien?
– Reist veldig mye, stort sett vært overalt. Så det å få reise tilbake til Sør-Afrika er drømmeferien for meg.

Hvem tar du med deg til en øde øy og hvorfor? 
– Familien, to voksne døtre og mann. Setter veldig pris på å tilbringe tid sammen med de.

Favorittapp?
– SATS Elixia, helt uunværlig for å booke treningstimer.

Favorittmusikk for tida?
– Hører mye på Youtube, slik kan vi booke alle artistene til de ulike arrangementene i jubileumsåret.

Hva leser du? 
– Jeg leser oppfølgeren til Et helt halvt år, Etter deg heter den. Helt herlig bok å lese, og siden Et helt halvt år var så bra, er det alltid litt forventning til en oppfølger. Denne boka har innfridd.