profilklaer

Da det tyske bryllupsmagasinet  Weddingstyle skulle gi ut sitt jubileumsnummer var det kjolen til Lise-Marie Heines Enoksen som fikk den gjeveste profileringen.

-Det er stort, sier Heines Enoksen fra sitt beskjedne lokale i Jernbanegata i Sarpsborg sentrum hvor hun bedriver sin haute couture.

-Det er jo drømmen å få sine kreasjoner avbildet i slike magasiner, smiler Heines Enoksen og klarer ikke helt å skjule at hun er stolt, med rette. Kjolen har hun designet og sydd selv.

-For et utrent øye ser kjolen ut til å være tilpasset både hud- og hårfarge. Tilfeldig?

-Nei, det er ikke tilfeldig. Akkurat i dette tilfelle så fikk jeg bare bilde og mål av modellen og måtte lage kjolen på bakgrunn av det. Vanligvis så møter jeg de som skal ha kjolen. Hvilken farge de har på øynene, hud- og hårfarge spiller en viktig rolle for hvordan designet blir, og personligheten da, ikke minst, sier Heines Enoksen.

-Nei, det kan være selskapskjoler eller andre klær som ønskes omsydd og endret av en eller annen grunn. Jeg har også en del oppdrag med å montere bunader for Husfliden, forteller hun.

At hun fikk sitt verk på coveret i et bryllupsmagasin med nærmere 100.000 i opplag er i første omgang et gedigent referansepunkt. Lise-Marie jobber ufortrødent videre uten å ta de helt store sjansene.

-Jeg driver for meg selv og kan ikke ta de helt store sjansene rent økonomisk. Jungeltelegrafen er kanskje mitt viktigste våpen for å nå ut til flere.

-Jeg startet Heines Design haute couture i 2003, men butikken her heter Kjole & Snipp. Det er viktig for meg å gjøre dette skikkelig. Derfor bruker jeg en del tid på kjolene, forteller Heines Enoksen som har en litt utenom det vanlige stil.

-Tja, det er kanskje det, men ønsker kunden noe annet så fikser vi det, smiler hun.

Smykkene som modellen bruker i magasinet er også laget av Heines Enoksen. Med Swarovski stener designer hun smykker som passer til kjolen.

-Ja, jeg lager smykker og da har vi mulighet til å lage noe helt unikt som passer til både kjole og den som skal bære kjolen.

Lise-Marie Heines Enoksen har drevet butikken Kjole & Snipp i snart to år. Her har hun utsalg og designstudio. En nisjebutikk som passer perfekt inn i bymiljøet, mener hun. Hvis du vil ha ditt eget trykk, kan du få det på tsreklam.se.

-Vi kan drive her fordi utleieprisene er overkommelige. Jeg er veldig glad for at jeg kan drive her. Det er noe helt annet enn å sitte hjemme. Nå kan jeg samarbeide med andre her i Jernbanegata eller i byen. Vi har jo garn- og broderiforretningen rett over gata som jeg sender kunder til. Det er frisør, skomaker, fotograf og mange andre relevante aktører som jeg kan samarbeide med, forteller Lise-Marie Heines Enoksen.